Guasha behandeling paard.

In september 2021 ben ik afgestudeerd als Guasha therapeut. Op deze pagina leg ik uit wat Guasha voor je paard kan betekeken.

 

Wat is Guasha?

Guasha is een schraaptechniek van al duizende jaren oud en is afkomsting uit Zuidoost-Azie. Door de eeuwen heen is deze techieniek door ontwikkeld.

Doel van Guasha is het verwijderen van afvalstoffen, en het beter doorstromen van bloedsomloop en energie door het lichaam. Hierbij help je het lichaam pijn te verminderen, het stimuleert je immunsysteem  helpt blokades op te ruimen, en werkt het ontgiftend en helpt het paard te ontspannen en stress te verminderen.

 

Tijdens een behandeling schraap ik met Guasha steen over het paard, hiervoor gebruik ik een paardenscharper (ontwikkeld door Human & horse Academie). Hiervoor gebruik ik verschillende Schraaptechnieken.

 

Paarden vinden deze behandeling erg fijn (vergelijkbaar met schoftje krabben bij paarden onderling). Voor het paard is deze behandeling niet ‘pijnlijk’ mocht een paard ergens gevoelig op reageren betekend het dat het paard daar afvalstoffen heeft opgeslagen. (of een beurse plek denk aan een bijtplek). Met guasha kan ik dan zorgen dat deze afvalstoffen los worden en dat het paard ze zelf kan afvoeren. Als het een beurse pijtplek is dan blijf ik daar van af. Vaak zie je paarden tijdens een behandelingen kauwen, ontspannen, gapen.

Het aantal behandelingen die je paard nodig heeft is verschillend per paard, een paard wat minder vast zit in zijn lijf heeft minder behandelingen nodig dan een paard die vaster zit.  Aan de hand van een intake gesprek en eerste behandeling, stel ik een behandelplan op. Hou er rekening mee dat je paard na de behandeling 2-3 dagen rustig aan moet doen, wandelen en wat grondwerk mag wel, dit ook afhankelijk van de soort guasha behandeling.

 

Wil jij preventief je paard een ontspannende behandeling geven is mijn advies om 1x in de 4-6 weken je paard te behandelen.

 

Bij ernstige blessures/klachten, wonden, aandoeningen, ziektes dient eerst contact op genomen te worden met een dierenarts.  Een Guasha behandeling is nooit een vervanging van een dierenarts.

 

Het is nu mogelijk om een Guahsa behandeling te boeken voor je paard. Via paarddansmetmij@gmail.com kan je contact met mij opnemen, en vervolgens stuur ik jouw een intake formulier die je dient in te vullen en terug te sturen. Dan pas maken we een afspraak voor je paard(en)

 

Bij kopje diensten&tarieven vind je meer informatie.