Mijn paarden

Stanley uit de Polder.

vader: Star

moeder: Marlie uit de Polder (mv: Magister)

 

Stanley is een haflinger en geboren op 22-05-1998. Stanley is vanaf zijn 7e jaar in mijn bezit en is opgeleid tot en met M1. Op dit moment volg ik met hem de Instructeurs opleiding Academische Rijkunst bij Human&horse Academy.

 

Stanley is mijn beste maatje, met een gouden karakter en altijd vrolijk.

Rond zijn 19e is bij hem artrose geconstateerd, in zijn linker voorbeen, daardoor ben  ik mijzelf nog meer gaan verdiepen in het dressuurmatig trainen vanaf de grond, zodat hij niet altijd mijn ruitergewicht hoeft te dragen. 

 

Door op deze manier  te trainen is hij sterker geworden en meer recht gericht. Hierdoor struikelt hij niet meer tijdens het rijden. Hij wordt steeds sterker en soepeler ondanks zijn leeftijd. 

 

 

Maximus fan 'e Melkemahoeve.

vader: Monsoon

moeder: Velina van 't broek. (mv: allacher)

 

Maximus is geboren op 11-05-2018. Ik ken maximus al vanaf dat hij nog bij zijn moeder in de buik zat. Het was alleen nog de vraag of het veulen een merrie of hengst zou worden.  Alleen als het een hengst zou worden kon ik hem overkopen.

Het werd dus een hengst en toen hij nog geen 24 uur oud was ben ik bij hem wezen kijken. Met 5/6 maanden  heb ik hem opgehaald en nu staat hij in de opfok. Het is de bedoeling dat hij straks Stanley opvolgt. 

 

Sinds 13 juni 2020 staan Stanley & Maximus op dezelfde stal en samen in de kudde. In 2021 wil ik rustig aan beginnen met zijn opleiding tot rijpaard, daarbij begin ik met grondwerk.

 

Stanley & Maximus zijn te volgen op facebook, youtube en Instagram .